Wednesday, September 28, 2016

😍😎meRmaid skiRt kids 😎😍



Hari ni sy nak perkenalkan produk terbaru kami iaitu mermaid skirt for kids πŸ€—πŸ€—πŸ˜˜

pemakaian nya sesuai untuk ke majlis2 rasmi mahupon majlis2 santai...😊😊

ia mengguna kan fabrik cotton tshirt menjadikan skirt untuk kanak2 ini sangat selesa πŸ‘πŸ‘πŸ‘

kami memilih cutting mermaid yg sederhana tidak terlalu ketat supaya ianya selesa pada kanak2 πŸ˜€πŸ˜„

ada 6 warna yang amat menarik untuk anda pilih 😎😍

bagi yang menggemari teknik mix and match...skirt ini adalah a must have item untuk anak2 anda...

bagi yang belum punya anak..boleh lah membeli untuk dihadiakan kepada anak saudara atau anak kawan2 anda sebagai hadiah hari jadi misalnya..πŸ˜‰πŸ˜‰


πŸ’MERMAID SKIRT KIDSπŸ’

✔cantik dan selesa😎
✔material berkualiti (cotton tsirt)πŸ‘πŸ‘
✔mudah untuk mix and matchπŸ˜€
✔sesuai sbg pakaian ke majlis😎😎
✔6 warna menarik hati😍😍

berminat sila πŸ‘‡
pm atau whatsapp
0195676258
0195676258
0195676258

photo by Hanif Zaini πŸ‘
mermaid skirt by b.E.c πŸ˜‰







Tuesday, September 27, 2016

Tutorial Placket

camne nk explain ye?πŸ€”πŸ˜€
klau tengok gambar satu persatu boleh faham kot..πŸ€“

tutorial bisu namanya...hahaπŸ˜‚

ermmm kita crita sikit-sikit lah ye...😏

mudah-mudahan senang faham dan ingat...😌


kita perlu 2 keping kain 3 inci lebar...panjang ikut nak plaket tu panjang mana lah..

jahit cantum ke badan baju sebelah betul...nampak tak garisan biru bentuk V tu...perhatikan bahagian tu....

lupa nk gtau...basi jahitan setengah inci...nnt plaket akan jadi 1 inci lebar...
tips: kalau nk kecilkan lagi plaket, kecilkan lagi lebar kain dan kecilkan basi jahitan...

plaket yg jahit sebelah betul baju td kita flipkan ke sebelah dalam baju.. 

bila dh flip...begitulah kejadiannya

sebelah luar baju kita jahit tindih kan dia...tips: kena pegang plaket bahagian hujung bawah macam gitu...biar mudah dan kemas

bila dah kemas, kita pin dengan peniti...biar mudah nak jahit tindih
tadaaa...dh siap jahit tindih keliling plaket
view sebelum jahit tepi..

view selepas jahit tepi

OK  SIAP! sekali binding keliling leher πŸ˜ŽπŸ˜‰πŸ‘

saya suka guna metal snap button untuk kemasan plaket..πŸ‘πŸ‘πŸ‘

macam ni contahnya...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...