Tuesday, September 8, 2015

BEG PASAR MALAM...


Kakak dah start kelas intensif tahun 1 Bahasa Arab dan Bahasa Melayu...sebelah pagi tetap ke sekolah PASTI, dan sebelah petang ke Madrasah Aminiah pulak...yang bestnya ustaz yg mengajar bahasa Arab tu dari Syria...ehemm kalau tak score Bahasa Arab tak tau la kakak oiii :-D

biasa la mak-mak ni selalu pikir anak nak gi sekolah nak pakai baju apa (since diorang belum start pakai uniform lagi)...nak guna beg yg macam mana :-P stationery yang selalu hilang bersepah sebelum ni nak kena ada complete..kalau idak, anak gi sekolah, hati mak yang tak senang :-P

Dalam hati dah decide nak cari beg untuk kakak...Nak cari beg yang simple dan murah-murah je :-P
Ahad lepas sambil bawak anak-anak jalan-jalan...sambil cari beg kakak...sebenarnya tak cari sangat la...kalau jumpa yang berkenan, beli...kalau tak jumpa, pakai je beg sekolah pagi...

dah penat meronda memang tak jumpa yang berkenan pon...hahaha
Jam 6.30pm sebelum balik rumah, singgah pasar malam nak beli makanan...di situ lah terbekenan dengan beg kat atas tu (",)

hanya RM13.00 :-)

beg murah dah tentu lah kualiti jahitan tak berapa baik kan...dah kita ni menjahit, apa lagi....tetas sikit jahitan lining beg ni, kemudian terbalikkan beg...jahit tindih skali lagi keliling beg...tiap-tiap part yang reachable la...yang tak boleh nak capai tu redha jelah...beg murah kan...apa pon saya cukup puas hati dengan beg ni dan anak pon suka sangat...

baru bawak sekali gi sekolah, kawan tarik cabut mata rabbit...nasib baik dia bawak balik mata rabbit tu...kita jahit semula ler mata rabbit ke tempat asalnya :-)



#pstttt...mama dah potong kain nak buat baju kakak 3 pasang...kurung moden extra loose untuk keselesaan anak sekolah...nanti saya update baju pulak ye...baru siap jahit sepasang...hohoho
#baju customer nak kena jahit dulu nak oiiiiii....haha



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...