Monday, December 16, 2013

Blouse Muslimah (Saiz L)

BLOUSE MUSLIMAH
READY TO WEAR
SAIZ L

BAHU 15.5"
LABUH TANGAN 22"
DADA 40"
PUNGGUNG 44.5"
LABUH BLOUSE 35"

BERMINAT BOLEH SMS @ WHATSAPP KE 019-567 6258


Baju Anak :-)

Assalamualaikum...
wah...lamanya saya tak post kat blog ni..
bersawang dh kot..hihi
sorry pada yg ada comment n saya lewat reply..huhu

hari ni nak share baju peplum n pallazo yang saya jahit tuk anak2 saya...
tp kat sini saya share baju kakak nya dulu ye...
baju adiknya nnt lah saya snap gambar diorg berdua sedondon :-P


Saturday, June 29, 2013

ALAHAI.....LAMANYE TAK UPLOAD PICTURE....

Lama sangat dah rasanya tak upload gambar @ blog ni...semuanya saya upload di fb je...laptop saya demam sikit ;-) ada masalah bila nak upload gambar...huhu...so kita tgk gambar-gambar baju kat fb bungaemas collections aje lah ye =)

Sunday, May 19, 2013

Thursday, May 16, 2013

Kurung Pesak


Tuesday, May 14, 2013

Friday, April 12, 2013

Jubah Farhana (Saiz S)



Tuesday, April 9, 2013

Jubah Farhana (Saiz S)


Monday, April 8, 2013

Blouse Muslimah (Size L)



Wednesday, April 3, 2013

Friday, March 29, 2013

Thursday, March 14, 2013

Wednesday, March 13, 2013

Jubah Farhana


Kurung Pesak Mak Su


Tuesday, March 12, 2013

Tutorial: Episod; Iron oh Iron....

Pernah tak iron korang bila dah lama-lama jadi cam melekit je bila menggosok pada baju? Time tu rasa cam susahnye nak iron baju ni...Camne ye nak hilangkan lekit-lekit tu? Tambah-tambah pulak klau iron murah macam saya punya ni :-p  selalu la jadi camni. Especially bila kerap iron interfacing..lagi la bertambah-tambah sticky nye... 





Mudah saja caranye...Kita perlukan sebatang lilin n segumpal kain perca. Kalau dapat kain cotton lagi bagus...

Mula-mula panaskan iron pada paras sederhana.

Kemudian gosokkan lilin ke permukaan seterika :-) Step ke 2 n ke 3 ni mmg kena buat dengan pantas. Iron dah panas, lilin dah cair dan mengalir, step seterusnya.....

Cepat-cepat gosok dengan kain perca td..ingat! sebaik-baiknya gunakan kain cotton. Cara gosoknya, gosokkan lilin cair ke seluruh permukaan iron seolah-olah kita nak bersihkan permukaan iron tu..gosok dengan bersunggu-sungguh ye ;-) Perlu diingatkan kerja menggosok ni perlukan skill gak. Perlu hati-hati sebab iron tu panasssss. Jangan sampai terkena tangan pulak :-) SELAMAT MENCUBA & BERHATI-HATI LAH



Sunday, March 3, 2013

Monday, February 25, 2013

Mini Jubah Imah


Mini Jubah Imah


Kurung Pesak Imah


Kurung Moden Izati


Thursday, February 14, 2013

Tuesday, February 5, 2013

Monday, January 28, 2013

Alteration



Kurung Moden Imah



Monday, January 21, 2013

Blouse Imah



Thursday, January 17, 2013

Blouse Imah



Wednesday, January 16, 2013

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...