Tuesday, September 20, 2011

Tambah 1 lagi...


Sementara tgk TV cite Cucu Tok Wan malam td, sempat potong sepasang lg. Tambah lagi 1 untuk aktiviti menjahit minggu ni.. Tolak waktu keje, waktu memasak(kadang-kadang), waktu makan, waktu bersama Zareen, waktu mengemas sepah-sepah mainan Zareen, waktu mendobi kain baju, waktu berFB, waktu tido zzzzzz....itu lah waktu memotong kain, menjahit, menggosok, meng'upload' dan meng'update' blog ni...minat punye pasal :)
Terima kasih banyak-banyak kepada Hanif Zaini yg selalu membantu mengemas rumah dan mendobi kain baju...Cite pasal minat td, minat menjahit ni mmg dari dulu-dulu lg. Masa tu dlm belasan tahun. Minat tu tak penah padam dari minda saya. Saya cuba yang terbaik macam mana nak improve skill saya ni :p walaupun saya x pernah dapat pendidikan formal dlm seni jahitan ni....em klau dapat pendidikan formal, teringin gak nak jadi jadi designer..kui3...melawak je...ade bakat ke??Pendidikan formal saya ialah in Accounting. Itulah kerja saya sekarang..Menjahit tu plak adalah aktiviti sampingan saya..Walaupun sampingan, kalau terpaksa pilih antara accounting ngan menjahit, mungkin saya akan let go accounting. Kenapa? Sebab saya sangat suka menjahit. Itu lah kerja yang saya buat dengan sepenuh hati, jiwa dan raga..hehehe...Terkenang lepas SPM dlu, ayah pernah suruh apply kos jahit-menjahit ni..kos fesyen la tu..., tapi saya yang x nak...huhu...ayah lebih prihatin ngan minat anak dia...Nasihat kepada adik-adik yang lepas SPM, pilih lah kos yang kita paling minat, study hard k :) Kadang-kadang tu ade gak terpikir nak sambung study, formal punye jahit-menjahit...em buat masa ni terpaksa simpan dlu keinginan tu..InsyaAllah kalau diizinkan Tuhan...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...